Правилна поддържа на ПВЦ дограма

В следващите редове на четивото ще научите как да се грижите за новите подобрения в дома си, в частност поставената дограма. Нейната правилна поддръжка ще й осигури дълъг живот. Тя ще ви служи безпроблемно, без да има нужда от подобрения или нови ремонти в бъдеще. Просто трябва да спазвате няколко конкретни правила, за да нямате проблеми. Ако го направите, вие ще се радвате на максимален комфорт и дълъг живот на експлоатация на вашата ПВЦ дограма.

Няколко стъпки за поддръжка на новата дограма

Премахване на защитното фолио: помислете за цялостната защита на новия прозорец в дома си. По него не бива да попадат прах и други по вид нежелани частици. За да го постигнете, повърхност му би следвало да бъде облепена с подходящ за целта материал. В случая говорим основно за тиксо или найлон. Те трябва да се премахват лесно при нужда. Веднага след като бъде завършен ремонта, следва да се премахне защитното фолио, което го предпазва.

Една от основните и най-често срещани грешки е да бъде отстранено фолиото след месец. През това време то е изложена на пряка слънчева светлина и по този начин рискувате то да наруши структурата му. Колкото по-дълго време се отлага неговото премахване, толкова по-трудно става то след седмици. Освен това значително расте риска от оставане на негови части по дограмата. Съвет: когато решите да отстраните предпазното фолио, в никакъв случай не употребявайте режещи или остри предмети. Пригответе си хладка вода и с нея намокрете лепенката, след което я премахнете внимателно. Вземете мека кърпа, с която да почистите водата.

Проверка, смазване и още нещо: изисква се редовно да проветрявате механизмите и да се стараете да не допускате попадане на вар, пясък или строителни частици в тях. През определен период от време се смазват както заключващите механизми, така и пантите на прозорците. Като закупувате миещи средства за почистване, гледайте те да бъдат щадящи. В тях не бива да има киселини, абразивни частици и силни разтворители.

Правилно почистване на дограма: и тук си има тънкости, с които трябва да се съобразите, за да поддържате по-дълго живота на новите си прозорци. Ако вашата ПВЦ дограма е леко замърсена, вземете гъба и топла вода, за да почистите старателно. При замърсявания, които са по-видими и трудни за отстранение, се снабдете със специални препарати за почистване на прозорци от ПВЦ. Ако не желаете да търсите допълнително, поговорете с хората, които се грижат за ремонта в дома ви. Още щом отворите вратата на стаята, вашите прозорци трябва да блестят от чистота. Постигнете го с малко усилия.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *