Лятна кухня у дома

Оригинални идеи за изграждане на перфектната лятна кухня

Всеки човек мечтае да прекарва повече време сред природата или на двора в дома си. За да се случи всичко това, едно от най-разумните решения е да се направи лятна кухня. Няма нищо по-приятно и зареждащо от това да се храниш на двора си, наслаждавайки се на страхотното време и слънчевите лъчи. Идеята може да се осъществи, ако помислите сериозно за направа на лятна кухня. Инвестицията по всяка вероятност ще се окаже една от най-разумните, които сте правили през последните години.

Няколко полезни идеи за безупречна лятна кухня

Много отдавна летните кухни не са просто маса и столове, на които да седнем, за да се нахраним. През последните години все повече хора започнаха да обръщат внимание на обзавеждането. При стабилна финансова възможност всички идеи са лесно осъществими. Та кой не би бил щастлив да се радва на кухня под звездите?

В наши дни е напълно възможно да се направи функционална кухня на открито. В нея се приготвят всички онези специални ястия, както и в традиционната кухня. Разликата е в това, че с изграждане на една лятна кухня се осигурява допълнителен комфорт и една страхотна среда, която предразполага към позитивни и незабравими емоции. За да споделите целият този лукс със своите най-близки хора, е време да помислите сериозно.

Първата стъпка е в проектиране на градината. Посъветвайте се с дизайнер кое е най-доброто решение в случая. При всички положения на мястото трябва да присъстват зеленчукови лехи, цветя, ливада. Важно е обаче къде точно ще ги разположите, за да сътворите един съобразен рай на открито. Редно е да се помисли и за беседка. Тук изниква и въпросът с външната камина. Тя задължително трябва да бъде изградена на правилното място, за да не навлиза дим в помещението или при съседите в близост.

Не можем да пропуснем и самото обзавеждане. Във вашата лятна кухня е редно да има абсолютно всичко необходимо – съдове, мивка, шкафове, работен плот. По желание и препоръка на специалист се поставя малка миялна машина или малък по размери хладилник. Все пак по време на големите горещини храната се разваля доста бързо. Всеки един детайл трябва да бъде обсъден с дизайнер, за да не се допускат грешки. Поради тази причина едно от задължителните условия е да се подсигури достъп до електричество и вода. Вечерно време без осветление си е жива мъка. Следващата идея е да бъдат направени подходящи алеи или пътеки. Ако решите да има и стълби, те в никакъв случай не трябва да бъдат стръмни. Не на последно място е редно да споменем и външните фактори. При поява на силен вятър или дъжд е редно да се изработи устойчив покрив. Цветът на всички столове, маси, стени и врати във вашата лятна кухня е препоръчително да бъде идентичен.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *